Роджър Федерер остана много доволен от третата си поредна победа срещу Рафаел Надал в тяхното съперничество. След нея швейцарецът достигна до четвъртфиналите на "Мастърс 1000" в Индиън Уелс, където ще срещне Ник Киргиос, който пък изненада Новак Джокович.

"Много се забавлявам на корта и мога да правя нещата по много различни начини. Излизайки на корта, всичко ми се получава с лекота. Не знам защо. Сега мога да контролирам разиграванията след бекхенд ретурите - и аз не знам защо се получава толкова добре.

"Това е много хубаво, тъй като държиш под напрежение опонента си и от тази страна. Мога да взимам топката рано и максимално високо. Изключително доволен съм," заяви Федерер.

Той не пропусна да отчете и положителната промяна, до която е довела и новата му ракета през 2017-а. Затова той бе попитан от бившия му наставник Пол Анакон.

"С предишната ми ракета често не успявах да бъда максимално прецизен при ударите. В същото време с предишната ми ракета форхендът ми бе изумителен, слайсът и той. Но пък с тази ракета имам повече мощ, по-лесно ми е да отигравам от бекхенд. Така добивам увереност. А това ми позволява по-лесно да навлизам в корта и да съм агресивен. Аз също съм изненадан колко добре се получи днес," коментира още Федерер.

От началото на сезона Федерер има пет поредни победи срещу играчи от топ 10.