Григор Димитров отново не стигна по-далече от третия кръг в Индиън Уелс.
Най-добрият български тенисист изпусна 4 мачбола и загуби 6:3, 3:6, 6:7 (7:9) от Джак Сок.

Така Димитров вече има 3 неуспеха от 4 двубоя с този американец.

Нашият тенисист поведе в срещата от турнира от категорията "Мастърс 1000", след като спечели първия сет 6:3. Той направи пробив и при 5:3 приключи частта при свой сервис.

Резултатът обаче бе изравнен. Сок се възползва от един по-слаб сервис гейм и грешки на Григор, за да дръпне 5:3 и после направи 6:3. 

Димитров не се впечатли особено и направи ранен пробив. Водеше 4:2 при свой сервис, но Сок се върна в сета. Въпреки това Григор стигна до 3 мачбола при 5:4 и начален удар на своя съперник, но не успя да вземе нито един. В тайбрека българинът имаше още един мачбол, но американецът се пребори за победата и ще играе с Малек Джазири (Тун).

Григор бе гост на американската тенисистка Слоун Стивънс в Off court with Sloane Stephens, която не се колебаеше да му зададе всякакви любопитни въпроси.

Българинът сподели, че силното му представяне през 2017 г. се дължи на добрата предсезонна подготовка, както и на това, че зад себе си разполага със силен екип.
Стивънс попита и за турнира в София.

„Това бе една от най-впечатляващите ми победи. Имал съм големи победи над съперници, печелил съм турнири, но да стана шампион у дома пред моето семейство... Почувствах се като дете“, призна Григор.

Слоун остана учудена, че не знае много за семейството на българина и даже се изненада, че той е единствено дете. Димитров пък каза, че си е мечтал да има брат.

Григор сподели, че поддържа брада, защото така изглежда по-зрял и мъжествен, а в сравнение с треньора си Дани Валверду има по-малко косми по тялото.