Шофьор от „Точните таксита“ беше убит жестоко от клиент на почти безлюдна улица в края на Николово вчера призори. Окървавеното тяло на 60-годишния Валери, наричан още Джоко, е открито с шест прободни рани в гърба в 4.30 часа до изоставена къща на 40-50 метра пред таксито му от мъж, който живее с родителите си в единствената обитаема къща на ул.“Христо Ботев“ в селото. Тя е без изход и се намира на 200 метра от гробището в николовския квартал Гагаля. Около 4.20 часа яростен кучешки лай събужда Венцислав и когато поглежда през прозореца, вижда спряна пред къщата жълта „Шкода Фабия“, от която излиза мъж и тръгва бавно напред. Венцислав се облича набързо, излиза навън да помогне и вижда бягащ към нивите в края на селото силует. Продължава напред и пред изоставената съседна къща се натъква на окървавеното тяло. Вероятно нападнатият таксиметров шофьор е искал да избяга от убиеца си, но силите му са го напуснали след петдесетина метра.
В 4.35 часа на тел.112 е получен сигнал за открит мъж в безпомощно състояние, след което на място пристига линейка на Спешна помощ. Медиците обаче само констатират смъртта на Валери от многобройните рани и предават тялото на полицаите.
В таксито не са открити никакви пари и документи на шофьора, засега няма следа и от оръжието на престъплението. Според криминалисти убийството е извършено с нож или друг остър предмет с цел грабеж от клиент, който вероятно е наркоман и предварително е замислил грабежа, за да се снабди с пари за дрога. Засега няма друго обяснение за зверското убийство, което може да извърши само човек, изпаднал в делириум. До редакционното приключване на броя убиецът не беше открит. 
Няколко полицейски екипа започнаха да претърсват щателно всички улици около лобното място на шофьора, но първоначалните им усилия останаха без резултат. 
Час преди сигнала дежурните в диспечерския пункт на таксиметровата фирма изгубили GPS-връзката с убития Валери. Все още не се знае дали уредът е бил изключен съзнателно или връзката се е изгубила заради пресечен терен, в който е навлязла колата. Знае се обаче, че преди този курс Валери е имал още едно пътуване до Николово.
Убитият шофьор е семеен с деца и внуци и от 10 години работи в „Точните таксита“, като преди това още толкова години е возил клиенти за фалиралата „Експрес такси“. По време на пребиваването му в нашата фирма Джоко показа рядко срещана лоялност както към клиентите, така и към фирмата, каза вчера за „Утро“ собственикът на „Точните таксита“ Даниел Донев.