Как звучат четирите годишни времена според Антонио Вивалди? А според Пьотр Чайковски? Какви са сезоните според музикалната версия на Астор Пиацола? 
Вихрен отговор на тези въпроси ще дадат тази вечер четиримата саксофонисти от квартета SIGNUM и младият акордеонист Мартинас Левицкис, който вече е признат в Европа за един от магьосниците на този инструмент. Фестивалната публика със сигурност помни миналогодишния взрив от емоции, който й поднесе саксофонният квартет. Сега предстои Блаж Кемперле, Ерик Нестлер, Алан Лужар и Гуерино Белароса заедно с Мартинас Левицкис да представят амбициозна програма с „Четирите годишни времена“ на Вивалди, част от „Годишните времена“ на Чайковски и „Четирите годишни времена на Буенос Айрес“ на Пиацола. Към това пиршество за сетивата в програмата се прибавя и Италиански концерт на Бах. 
Пак от днес квартетът саксофони и роденият в Литва акордеонист започват да водят паралелни майсторски класове в програмата на музикална академия „Проф.Саша Попов“. Както ценителите добре знаят, фестивалът „Мартенски музикални дни“, сред чиито генерални спонсори са ОББ, Инвестбанк и МТел, поддържа традицията на академията, която е извънредно ценна както за русенски млади дарования, така и за много желаещи от страната и от чужбина, стремящи се да почерпят опит от майсторството на виртуози и звезди. Заключителният концерт на учениците на SIGNUM и Левицкис ще бъде на 18 март в зала Европа от 18 ч.