Русе е фаворит да получи домакинството на финалния турнир за волейболната купа „България“ при мъжете, научи „Утро“. Според отлично информирани източници ръководството на федерацията почти е решило, че 6-те отбора ще си дадат среща в нашия град от 25 до 30 април. 
Така големите волейболни събития в Русе през годината ще станат две, тъй като, както е известно вече, „Булстрад Арена“ ще даде терен за Световния Гран при жените от 4 до 9 юли с участието на отбори в група с Южна Корея, Казахстан, Германия и България. Догодина феновете на волейбола ще гледат и мачове от групов поток на световното първенство при мъжете.
Всичко това е много хубаво, ако волейболен клуб „Дунав“ не се гърчи в жесток финансов недоимък. Мъжете приключиха първенството на мускули, а участието им в следващия шампионат на Висшата лига крие още по-серозни неизвестни. Освен мъжки отбор клубът поддържа тимове в още 8 възрастови групи. По неофициална информация финансирането му по общинската програма „Спорт“ ще бъде 20 000 лева. Други 20 000 лева ще бъдат заделени за частната школа на Владимир Николов, като 6000 от тях ще бъдат пренасочени за наем на залата.  
Децата в школата, които тренират два пъти седмично по един час, не участват в прояви от календара на федерацията. Освен това родителите на тези деца плащат месечна такса от 20 лева. Може би жестът към Николов е своеобразна отплата за лобирането му Русе да получи домакинство на големи състезания. 
На другия полюс е ВК „Дунав“, където състезателите от четирите отбора при момчетата и още толкова при момичетата тренират напълно безплатно. Клубът, макар че изнемогва, се грижи и за тяхното пътуване по турнири и първенства.
Това са фактите, които общинските съветници трябва да поставят от двете страни на везните и да решават по съвест как най-правилно и справедливо трябва да се разпределят и без това скромните волейболни пари.