5000 лева обезщетение ще трябва да плати Община Русе на болна от диабет жена, която си счупила ръката след падане на заледена и непочистена от сняг улица. Русенският окръжен съд отмени решението на Районния съд, с което искът на М.Д. не бе уважен. Решението на втората инстанция е окончателно.
Злополуката станала в първите дни на януари миналата година в района на Механотехникума. Тротоарите били непочистени от падналия сняг и хората били принудени да се движат по пътното платно, където снегът бил замръзнал и имало ледени коловози. М.Д. се подхлъзнала и при падането инстинктивно се подпряла на ръката си. Усетила неистова болка. Очевидци на случилото се й помогнали да стане, а по-късно в болницата се оказало, че ръката й е счупена и бил поставен гипс. 
С това обаче болките не приключили, тъй като костта зараснала накриво. Единственото спасение според лекарите било да се направи операция, но на практика това било невъзможно, тъй като М.Д. имала диабет. Така жената останала до края на живота си с болезнената травма.
В решението си Окръжният съд е категоричен, че общината не е спазила задължението си да осигури чисти от сняг и безопасни улици за жителите си.