Сайтове, телевизии и радиа облъчват тези дни наново спортната общественост с бодрата „новина“, че „Дунав“ може да играе последния си мач от редовния сезон срещу „Славия“ в Русе. Ей така - приказват и пишат, без да се позовават на източници. Лаф да върви!
Няма да стане! Двубоят е на 2 април, а ето какво всъщност става с обекта, нарочен за генерална реконструкция от фирма „Тарктур“ с държавни 1 милион лева. 
Прожекторите за осветлението пристигнаха, но стълбовете ги няма. Последният фундамент откъм официалната алея при влизане на стадиона не е готов. Другите три - криво-ляво - са приключени на 70 процента. Работниците продължават да размотават кабели под знака на паролата „село Цветна ще светне“. Тревата за терена обаче отлежава в Гърция. 
Последното обяснение било, че по Гръцко вали почти непрестанен дъжд и нямало възможност за нейното изрязване и навиването й на рулони. Кога ще изсъхне, за да е готова за експедиция към Русе, Господ знае. Пък и да пристигне утре, ще й трябват поне 30 дни, за да се вкорени и да стане годна за футбол. 
В спортното министерство - фактически работодател на „Тарктур“, не си помръдвали пръста за упражняване на някакъв контрол. Там доста народ бил освободен от служебното правителство, а приемниците им повдигали рамене и се чудели за какво всъщност става реч след питанката за ремонта на Градския стадион в Русе.
Междувременно стана ясно, че държавата ще даде 1 милион лева и за стадион „Огоста“ в Монтана. Да не стане тъй, че монтанци да гледат по-скоро отбора си у дома!
Дами и господа, това е положението с вчерашна дата.
Мач „Дунав“-“Славия“ в Русе може да има на 1-и, но не и на 2 април.