Съдът забрани на бивши съпрузи да живеят заедно в общото им жилище. До абсурдната ситуация се стигнало, след като мъжът и жената получили развод, но останали да обитават апартамента, на който и двамата били собственици.
Разводът станал факт през октомври 2014 година. Според подписаното споразумение и двамата останали да живеят в семейното им жилище, от което мъжът В.К. и жената Д.К. притежвали по 1/2 идеална част. Оттогава отношенията им се влошили, започнали скандалите и споровете кой да напусне общия дом. И двамата започнали да подават сигнали и жалби един срещу друг до полицията и прокуратурата. 
Когато напрежението между тях ескалирало до нетърпимост, през април 2015 година Д.К. поискала от Районния съд в Русе да бъде издадена ограничителна заповед, с която да се забрани на бившия й съпруг да доближава апартамента. Така В.К. бил отстранен за 14 месеца от семейното жилище. След обжалване съдът намалил срока на 8 месеца. Тогава пък той завел друго дело, за да оспори като собственик на половината апартмент наложеното му от съда отстраняване. 
Семейната сага била подновена в Районния съд в Русе, след като и двамата бивши съпрузи се оплакали от системен психически тормоз и поискали мерки за защита срещу домашно насилие - Д.К. срещу В.К. и В.К. срещу бившата си половинка Д.К.
Повод за последната драма станало прането на мъжа в общата баня. Бившата съпруга казала на В.К. да го махне оттам, а после му се развикала и го зплашила, че ще повика полиция. Това, според мъжа, много го разстроило. Той я блъснал и посегнал да я удари, твърди бившата съпруга. 
Пред съда са били разпитани свидетели. Нито един от тях не е присъствал на поредния скандал, но всички потвърдили, че двамата са в много обтегнати отношения заради апартамента, който макар и разведени продължават да делят.
Районният съд уважи иска на жената и отстрани за пореден път В.К. от жилището за срок от три месеца. Освен това съдът прецени, че е редно В.К. да бъде глобен с 200 лева. Неговата жалба срещу бившата му съпруга се оказа неоснователна, тъй като няма доказателства, че е бил жертва на домашно насилие.
Решението може да бъде обжалвано пред Районния съд в Русе. Но най-вероятно и с този протест, няма да бъде сложена точка на семейната драма.