6000 лева глоба на мобилен оператор заради забавен с един ден ремонт на телефон потвърди Административният съд в Русе. Санкцията е била наложена от Комисията за защита на потребителите и е била обжалвана пред Районния съд, а решението на втората инстанция е окончателно.
Русенец купил мобилен телефон от компанията на 3 декември 2015 година, но явно апаратът е бил дефектен, тъй като не можал веднага да сработи. Клиентът още същия ден се върнал в магазина и направил рекламация, като от компанията му обяснили, че повредата в телефона ще бъде отстранена в регламентирания срок от един месец. На 4 януари 2016-а клиентът решил сам да потърси мобилния си телефон от магазина, където го оставил на ремонт, но се оказало, че устройството все още не е в изправност. Тогава от компанията подменили повредения телефон с нов.
Заради забавения ремонт клиентът подал жалба в Комисията за защита на потребителите, откъдето направили проверка. 
Съдът е преценил, че дори и един ден по-късно от посочения едномесечен срок за ремонт е нарушение на правата на потребителя според договора за продажба. Строгата санкция е заради факта, че за подобни нарушения са били подадени десет жалби от недоволни клиенти на мобилния оператор.