Мъж загина на място, след като автомобилът му се удари в цистерна, превозваща 36 000 литра бензин. Инцидентът е станал малко след 19 часа на пътя Русе-Бяла, в близост до разклона за село Пиргово.
Според разказите на очевидци шофьорът на лекия автомобил „ Пежо“ с русенска регистрация е карал доста бързо. Той е пътувал в посока от Бяла към Русе. Колата е криволичела по мокрия път и на знака за ограничение 70 км водачът е загубил управление. Той се е врязал челно в цистерната от Стара Загора, която е била пълна с гориво и е пътувала към Бяла. Разлив на бензин няма.
При удара мъжът, чиято самоличност все още не е установена, е загинал на място. Шофьорът на цистерната, който е в шок, се е оплакал от болки в гърдите. Той обаче е отказал да бъде откаран за преглед, тъй като вози акцизна стока и се страхува да я остави.  Повикал е повикал, който да го смени. 
На мястото на инцидента са били изпратени екипи на полиция, пожарна и „Спешна помощ“. Движението за повече от час бе спряно и в двете посоки, след което поетапно започна пропускането на колоните от автомобили.