Полицейски служител отива на съд за убитата на 20 февруари в катастрофа на бул.“България“ 33-годишна жена. Вчера Окръжната прокуратура поиска задържането му под стража, но Окръжният съд сметна за достатъчно да му бъде наложена парична гаранция от 2000 лева.
37-годишният служител на сектор „Пътна полиция“ Красимир А. бе доведен в съдебната зала с белезници. Според държавното обвинение след инцидента той е започнал да организира заминаването си в чужбина и има реална възможност да се укрие. Именно затова прокуратурата поиска Красимир да бъде задържан.
Ако съм искал да избягам или да се укрия, за две седмици можех да отида на края на света, каза пред съда Красимир. Взех си отпуска и трябва да съм на работа на 14 март, каза още той.
Инцидентът станал малко преди полунощ на 20 февруари, когато загиналата - проститутката Звезда Д. - изскочила пред колата на полицейския служител в района на бензиностанция „Лумакс“. По първоначални данни тя е имала навик да лови клиенти, като застава на пътя и свети с фенерче, но този път била блъсната фатално.
Престъплението е извършено по непредпазливост след употреба на алкохол, счита прокуратурата. Красимир е карал колата си с около 75 км в час, при ограничение от 50. Според вещите лица 33-годишната жена е пресичала неправилно и се изтегляла към мантинелата, когато е била ударена от фолксвагена на Красимир и отхвръкнала на метри от колата. 
Шофьорът е седнал зад волана пиян. Това показали записите на охранителните камери, от които се виждало, че след удара, Красимир е успял да излезе невредим от полуобърнатата си кола и залитайки отишъл към близката бензиностанция, за да скрие нещо. След това се върнал обратно в колата, седнал на шофьорското място и затворил вратата, имитирайки, че е пострадал. Според разследващи необичайната разходка е имала само една цел - да може Красимир да хвърли бутилката алкохол, която носил със себе си.
Пристигналите на място полицаи установили, че колегата им мирише на алкохол и е неадекватен. Красимир обаче отказал да даде проба за алокохол нито на място, нито с кръвен тест. Кръвна проба все пак му била взета на следващия ден, но резултатът отчел минимално количество на алкохол в кръвта му.
Защитата на Красимир поиска от съда да не му се налага никаква ограничителна мярка или ако бъде постановена да е най-леката, а именно подписка. Един от мотивите е, че обвинението към Красимир е предявено 2 седмици след инцидента, а самият той се явил в полицията след като му са се обадили оттам, за да му сложат белезници.
По делото се разпитват свидетели с които във фаталната вечер служителят на „Пътна полиция“ се черпил с алкохол.