Да се изплатят възможно най-скоро заплатите на работниците и служителите в „Русенска корабостроителница Запад“ и да бъде нормализиран работният процес, настояват от Регионалния съвет на КНСБ в Русе. В писмо до служебния премиер и министъра на икономиката Теодор Седларски синдикалистите изразяват огромната си тревога от създалата се ситуация в дружеството, като предупреждават и за възможни протести. От КНСБ посочват също, че от 25 февруари служителите не се допускат до работните им места без правно обоснована заповед. 
Сред работниците съществуват подозрения, че в момента се извършва изнасяне на машини и съоръжения, а оборудването ще се нареже на скрап. В тази връзка синдикалистите настоявят да се предприемат спешни мерки, за да се опазят активите на дружеството, както и за да се отхвърлят подобни съмнения. Настоява се още за назначаване на постоянен синдик и за изготвяне на оздравителна програма.
В сряда предстои да се проведе и заседание на областния съвет за тристранно сътрудничество, за да се потърси изход от създалата се ситуация. Първоначално срещата беше насрочена за понеделник, но за да може в нея да участва и временният синдик на Корабната, датата беше променена, каза председателят на КНСБ в Русе Боянка Димитрова. Очаква се на заседанието да присъства и шефът на залинялата корабостроителница.