Мач с много важно значение - така старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов определи днешния двубой за първенство на Първа лига в Разград между русенския отбор и „Локомотив“ /Пловдив/. 
„Тази победа ни трябва заради спокойствието, което ще ни даде преди последните два кръга от редовния сезон. Винаги съм казвал, че първата ни задача е да не отпаднем в Лигата, но сега сме длъжни да използваме добрите си възможности за място в шестицата“, каза Великов пред „Утро“.
Според него „Локомотив“ /Пловдив/ е „добър, коварен и хитър отбор“. 
„Явно е, че този мач се очертава да е главно на надлъгване. Трябва да бъдем много внимателни и точни при всяка ситуация. Особено трябва да бъдем бдителни за контрите на съперника“, подчерта Великов.  
Отборът на „Дунав“ ще пътува за Разград днес. Сред редовните титуляри няма да са левият бек Атанас Атанасов и вратарят Мартин Луков.
„Наско се нуждае от поне двуседмична почивка. Мартин е по-добре, но възстановяването му не е приключило. Ще мислим до последно дали да го запишем в тимовия лист като втори вратар“, обясни старши треньорът.
Трети страж на „Дунав“ всъщност от тази есен е дошлият от „Калиакра“ /Каварна/ Васелин Добрев. Той игра преди няколко дни за юношеския тим в мача му срещу „Монтана“ /2:1. 
„Часът на мача /17.30/ не е много удобен, но който има възможност, нека да тръгне за Разград и да даде подкрепата си за момчетата. Повече от всичко в такъв двубой се нуждаем от нашите фенове“, завърши Великов.