Антония Бодурова, която бе заснета с мобилен телефон да изхвърля от час ученик, като го изблъсква през вратата на класната стая, е освободена от работа по нейна молба. Така само с едно кратко клипче в Ютюб седмокласниците от СУ „Йордан Йовков“ успяха да уволнят учителката си по български език.
Инцидентът е станал на 17 февруари и според изгонения Николай причината за него била, че е поискал химикал, което било отключило агресия срещу него.
Съвсем други са обясненията на учителката - че момчето „има проблем с дисциплината, търпях го много пъти, той мяука, той прави всичко възможно да провали часа ми, всички го знаят“. Въпреки това тя категорично отрича да го е ударила и казва, че има такъв навик - да замахва, но нищо повече.
Самото изхвърляне от час на Николай е съпроводено с буйни смехове и викове на съучениците му, които биха били подходящи за някое междучасие на спортната площадка, но не и за нормален час по български език. Вероятно за да е достатъчно добър за седмокласниците, учителят трябва да ги оставя да правят каквото си искат в час и кротко да си трае, когато мяукат, баукат или му се подиграват по друг начин.
Впрочем самите родители на изгоненото момче нямат претенции нито към училището, нито към Антония Бодурова, но въпреки това на репутацията й беше лепнато петно. С едно ученическо клипче, пуснато в интернет и безкритично подето и превърнато в кръст за разпъване на поредния учител от всички възможни медии.