Кметът на Ветово Георги Георгиев беше привикан в Икономическа полиция, за да даде обяснения по повод подадения от него в сряда сигнал за предизборна агитация в нарушение на закона. На седми март в градчето са раздавани кутии с вафли и поздравителни картички със снимка на водача на листата на ДПС Бюрхан Абазов и номера на бюлетината на партията за изборите на 26 март. Никъде в агитационните материали не било изписано, че купуването и продаването на гласове е престъпление. 
Приветствам Окръжната прокуратура в Русе, която веднага разпореди проверка. В сряда пуснах жалбата по куриерска фирма, а в четвъртък сутринта от Икономическа полиция дойдоха, за да ми снемат обяснения и да тръгне работата по случая. Това е пътят, каза Георгиев. 
Както „Утро“ писа, окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев разпореди на Районната прокуратура спешна проверка по сигнала на кмета на Ветово. Председателят на предизборния щаб на ДПС и бивш депутат Ферихан Ахмедова пък заяви, че всяка година жените от ДПС получават малки подаръци за празника 8 март, а вафли и поздравителни картички са били раздавани на всички жени - членове и симпатизанти на партията в населените места от Русенска област.