Пациенти направиха подписка в подкрепа на директора на Университетската болница д-р Иван Стоянов и само за денонощие подкрепата си дадоха над 130 души. Подписката се намира при сестра Лидия Дончева на регистратурата и на нея може да се разпише всеки желаещ да защити болницата и медицинския персонал.
От вторник насам на телефона ми непрекъснато звънят хора от различни градове и питат къде могат да изразят благодарността си към лекари, които са спасили живота им или са помогнали на техни близки, както и да подкрепят болницата и нейния директор д-р Стоянов, каза вчера сестра Дончева. 

Според нея хората са провокирани да подкрепят УМБАЛ от кампанията срещу лечебното заведение, чиято кулминация бе в понеделник в късния следобед, когато 60-70 русенци излязоха на протест и поискаха оставка на ръководството на болницата, смяна на всички лекари и проверка на всички случаи, в които има съмнение за довели до смърт лекарски грешки.
По-късно Регионалната колегия на Българския лекарски съюз поиска оставката на д-р Иван Стоянов с мотива, че има забавени медицински акредитации, които оставят без специализация 60 млади лекари. Д-р Стоянов отговори, че драма с младите медици няма и никой от тях няма да бъде ощетен, като наред с това напомни: „Докато тече атаката срещу болницата, на всеки от 12-те Ӝ етажа някой спасява нечий живот“. 
Отделно 87 лекари и служители в УМБАЛ написаха отворено писмо до медиите, в което заявиха, че от почти две години получават удари в гръб и то от колеги. Наред с това бе изразена позицията, че директорът и екипът му са се превърнали в мишена, след като са засегнали лични интереси и са започнали пълна промяна след десетилетия застой. Тази подписка също набира скорост и до 14.30 часа вчера бе подкрепена от 413 лекари и хора от болничния персонал. Тя също е на разположение на медиците в регистратурата.
Безкрайно благодарим за подкрепата, защото лекарите в болницата имат нужда от нея, тъй като всеки ден спасяват човешки живот, а срещу тях отвън върви негативен натиск, каза пресаташето на Университетската болница Стела Кръстева-Стефанова.