Първата ракета на българския женски тенис Цветана Пиронкова приключи рано участието си в основната схема на турнира в Индиън Уелс. В мач от първия кръг Цвети отстъпи с 4:6, 1:6 на 128-ата в световната ранглиста Белинда Бенчич за 67 минути игра. Това беше четвърта загуба на пловдивчанката в четирите й досегашни срещи срещу 19-годишната швейцарка.

Срещата започна добре за Пиронкова, която спечели подаването си и веднага след това направи пробив. Вместо да го затвърди, българката допусна брейк в своя сервис гейм. Бенчич след това взе подаването си, а в седмия гейм на първия сет направи още един пробив, който се оказа достатъчен за спечелването на частта.

Вторият сет протече ужасяващо за българката. Швейцарката направи пробив още в първия гейм, а след това и още един в третия. И двата брейка бяха затвърдени от Бенчич, която позволи на Пиронкова да спечели своето подаване едва за 1:4. След това българката допусна пробив и в последния гейм, когато Белинда Бенчич стигна до успеха при втория си мачбол.

Така 128-ата в света се класира за втория кръг, където ще се изправи срещу холандката Кики Бертенс. Задното класиране на Бенчич в световната ранглиста се дължи на продължителното лечение на контузии, а само преди година тя беше номер 7 в класацията на WTA.