Крадецът на двата микробуса от Ценовско е заловен. Оказало се, че това 19-годишен ром от Бяла с 15 кражби в досието си, който бил освободен от ареста срещу подписка.
Пръв на 5 март сутринта в полицията се обадил собственикът на „Форд Транзит“ от Долна Студена, който предната вечер го оставил с ключ на контакта, а на сутринта не го намерил. По-късно през деня бусът бил открит на пътя за Стърмен на около 50 метра от кръговото край Бяла. Същия ден е получен и сигнал за изчезнал „Мерцедес Спринтер“ от Бяла, който пък бил намерен в Ценово с разбита ключалка на шофьорската врата.
По горещи следи в двете кражби е уличен добре познатият на полицията в Бяла К.М. В края на миналата година 19-годишният младеж бе заловен след извършени 14 кражби от къщи в Бяла плюс една задигната кола. След двумесечен престой в ареста К.М. обжалвал задържането си и бил пуснат под домашен арест. Скоро и тази мярка била обжалвана от крадеца и този път той бил освободен с подписка. И това му развързало ръцете. Сега К.М. отново е в следствения арест и този път вероятно ще остане там до получаване на присъда.