Слънчеви багри греят от акварелни и пастелни картини на малки художници в малката изложбена зала в Художествената галерия на „Борисова“ 39. Там завчера вечерта бе открита изложба на клуб „Творчески да мислим“. Той обединява даровити деца от средното училище „Възраждане“ в Русе и под ръководството на своята преподавателка по изобразително изкуство Ралица Арнаудова те са развили усет за хармония и художествен израз, който впечатли многобройната публика, дошла за откриването. 
А публиката беше наистина многобройна, защото освен почитателите на малките художници и техни съученици и приятели, в Художествената галерия дойдоха и гостите от четири държави, пристигнали ден преди това в Русе. Преподаватели и ученици от Литва, Румъния, Македония и Турция гостуват във „Възраждане“ за втора работна среща по проекта „Practice Makes Perfect“ по програма „Еразмус +“. В него са включени русенски ученици от пети до седми клас, обясни за „Утро“ помощник-директорката Меглена Христова. Координатор на проекта, чийто основен акцент е обучението на децата по английски език и усъвършенстването на този процес, е средното училище в турския град Афион, където преди известно време се е провела и първата среща.  
След като гостите и домакините вече направиха опознавателни презентации - на своите градове, училища и на начините, по които при тях се преподава английски, а след това проведоха и един общ час по западния език, вчера те посветиха деня на училище „Възраждане“. Още сутринта към тях отправиха поздрав децата от втори клас, които работят по друг проект, също по програма „Еразъм +“ /и с това училището наистина е забележително - като единственото, работещо по два проекта по тази програма!/. Малките рецитираха стихотворения, пяха песни и дори направиха драматизация на българската народна приказка „Дядо и ряпа“... на английски език! 
Участниците в работната среща имат още една важна задача: да поработят върху предстоящото издаване на вестник, в който да съберат много информация за свършеното по проекта, а заедно с това и да разкажат за своите училища и градове - Русе, Укмерге в Литва, Нучет в Румъния, Битоля в Македония и Афионкарахисар в Турция. Русенчета ще покажат на своите гости Историческия и Екомузея, предстои и екскурзия до Велико Търново. Вчера международната делегация гостува и на русенската общинска управа. След това ще бъдат набелязани следващите дейности, които трябва да бъдат извършени до месец май, когато предстои третата работна среща в Литва, каза Меглена Христова.