Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще започне участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс срещу руснак.

Димитров е поставен под номер 12 в основната схема и почива в първия кръг, а във втория ще се изправи срещу победителя от двубоя между Михаил Южни и Даниил Медведев.

При евентуална победа, в третия кръг българинът може да срещне американеца Джак Сок, а на 1/8-финалите - шестия в схемата Марин Чилич (Хърватия).

В петте си участие на турнира до момента Григор никога не е преминавал трети кръг. През 2016 г. той отпадна във втория кръг от германеца Александър Зверев след 4-6 6-3 5-7.

Жребият отреди Димитров да попадне в долната част на схемата, където са още тримата най-успешни активни състезатели - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Среща между Надал и Федерер е възможна още на 1/8-финалите, а победителят от нея е много вероятно да срещне в следващия кръг поставения под номер 2 в схемата и победител в турнира в последните 3 години Джокович.

Преди това обаче, ако достигне до третия кръг, сърбинът по всичко личи ще трябва да се справи с аржентинеца Хуан Мартин дел Потро, който го отстрани още на старта на олимпийските игри в Рио.

Водачът в схемата Анди Мъри (Великобритания) пък ще започне участието си с мач срещу представителя на Тайван Йен-Хсун Лу или квалификант.

Наградният фонд на турнира в Индиън Уелс, събиращ целия световен елит в тениса, е 7 913 405 милиона долара.