Циркът с назначаването на ликвидатор на фалиралото дружество „Корабостроителница Русе“ продължава - още двама юристи отказаха назначението от Русенския окръжен съд. Така бройката на вдигналите ръце от някогашното огромно предприятие вече стигна 5. 
Както „Утро“ писа, първият ликвидатор - Павлина Йончина, бе избрана от съда на 4 януари, но две седмици по-късно си направи отвод. Следващата харесана от магистратите бе Мария Чорбаджийска. Тя обаче се оттегли, оправдавайки се със здравословни проблеми. Третият отказ от 6 февруари бе от адвоката Владимир Петров. На 16 февруари го последва Младен Кожухаров от Бяла. Петият избор на съда бе Андреана Ковачева, но и тя депозира отказ на 24 февруари.
Така на 28 февруари щафетата е подадена на Борянка Лъвчиева. Дали тя ще я поеме или ще я върне отново на съда, ще стане ясно в следващите дни.
Ликвидирането на източеното дружество „Корабостроителница Русе“ очевидно е неблагодарна задача, тъй като на практика съществува само на хартия. Това е само една от многото фирми, през които активите на корабната бяха прехвърляни няколко пъти преди и доста повече пъти след фалита на основния собственик и кредитор Корпоративна банка. Сега със събирането на вземанията се занимават синдиците на КТБ и е ясно, че един ликвидатор на „Корабостроителница Русе“ ще дублира техни функции, а е възможно да влезе и в конфликт с тях. Така че е разбираемо, че желаещи за поста няма.
Което поставя интересния въпрос: Как да се ликвидира търговско дружество в етап на ликвидация без ликвидатор?