Поредната възрастна жертва на телефонни измамници се прости със събраните си с икономии и лишения 3000 лева.
В неделя на домашния телефон на 83-годишна жена се обадил мъж, който се представил за служител от полицията и обяснил, че е набелязана от телефонни измамници. След това й развил фантастичния сценарий как престъпниците ще й се обадят, за да искат пари за лечение на дъщеря й, която уж била пострадала в катастрофа. Задачата на бабата била да даде исканата сума, за да може полицията да пипне бандитите с парите в ръце и да ги прати задълго в затвора. После парите щели да й бъдат върнати.
След това всичко започнало да се случва така, както казал полицаят. Обадил се друг мъж, представил се за лекар и поискал 8000 лева за спасяването на дъжеря й след пътен инцидент, но жената имала само 3000. Уговорили се да ги хвърли през балкона на изпратения да ги вземе „санитар“ и да се скрие вкъщи. Бабата изпълнила добросъвестно всичко, но когато до вечерта не си получила парите, разбрала истината и се оплакала в полицията, че е излъгана.
Междувременно криминалисти от Горна Оряховица разкриха два удара на ветовски мошеници по същата схема, направени между 17 и 22 февруари в железничарския град от двама русенци. 48-годишният Й.Й. и 54-годишният Р.Ж. - добре познати на полицията и вече осъждани, успели да измъкнат от две жени на 81 и 82 години 3450 лева и златни накити. На двамата са повдигнати обвинения и са с мярка за неотклонение „подписка“.