Повече от 2000 съдии в Англия излязоха на протест заради отношението към тях. Резултатът от шествието бяха много отменени мачове.
Да се чуди човек как българските рефери не се сетиха по-рано да организират първи такъв подобен протест! А и отношението към тях е направо отвратително в сравнение с обноските на публиката, футболистите и треньорите към колегите им от Англия. 
У нас 90 минути летят ругатни /истинската дума всъщност е друга/, но родният арбитър е смел и търпелив. Той мисли най-вече как най-бързо да се изнесе от стадиона с хонорара в джоба. Е, понякога може да бъде наказан за някой и друг мач, но за разлика от футболистите с жълти и червени картони не подлежи на глоба. А трябва - нали всеки трябва да си плаща за грешките. 
Родният съдия е един вид с имунитет, като депутатите. И да бърка, и да не бърка, пак ще си прибере паричките. Защо му е тогава да вдига бунт като в Англия и да защитава чест, достойнство и неопетнено име? То се петни всеки кръг, така че героичните пози при българския съдия не вървят въобще.