Русенските фенове издигнаха на стадиона в Ловеч транспарант, на който пишеше: „Искаме „Дунав“ в Русе!“
Комай всички го искат, но ремонтните работи на Градския стадион вървят толкова туткаво, че не се вижда кога дунавци ще играят на домашен терен.
„Утро“ намина на 3 март, за да види какво всъщност правят майсторите от фирмата, която изпълнява реконструкцията. 
Оказа се, че повечето работници са патриоти и празнуват Освобождението. Нищо че има драстично изоставане от сроковете, пък и едно време се отворило - само за работа. Както се казва, ден година храни, а в нашия случай поне помага за наваксване на изоставането. 
Да де, ама строителните сили се състояха от двама работници, заели бойна позиция в изкопа за осветлението откъм „Булстрад Арена“. Други трима се размотаваха на трийсетина метра вляво. Още трима пък дремеха в тунела на стадиона и се подпираха на машините. Водеха някакъв вял разговор, а когато ги попитахме защо не се работи, отговориха: „Амии, празник е!“
После ги питахме дали шефът на фирма „Тарктур“ Христо Станков, за когото беше съобщено, че идва в Русе и ще работи на равна нога с майсторите, е някъде наблизо. Последва повдигане на рамене и кратко обяснение, че не знаят нищо. Не го били виждали. Не знаеха и кога платената уж трева ще пристигне от Гърция.
Последното обещание беше, че стадионът ще бъде предаден на 10 март. Абсурд! Няма как да стане. Сега ще чакаме нова дата за ангажиране на духовата музика.
Искаме „Дунав“ в Русе!