Задържане на Милен М. за 72 часа разпореди Районната прокуратура в Русе, обвинен в разпространение на детска порнография по интернет и притежание на близо 200 грама марихуана. Вчера Районният съд обаче промени мярката му за неотклонение в парична гаранция от 5000 лева, която трябва да бъде внесена до понеделник.
Според държавното обвинение от 16 декември миналата година до последния ден на февруари Милен М. е разпространил от компютъра си до множество потребители чрез интернет и инсталирани програми за обмен на файлове около 7000 порноснимки и видеофайлове с еротично и порнографско съдържание. 
Ужасното е, че герои в извратените снимки и клипове са малолетни и непълнолетни деца и животни и е възможно те да са достигнали до всякаква публика - от перверзни педофили до деца с неукрепнала и уязвима психика.
Не съм извършил нищо нередно през живота си. Не съм съзнавал, че върша престъпление, от чисто любопитство исках да видя докъде се е изкривил светът, каза пред съда Милен и призна, че на хард диска на компютъра си имал всичко - секс с деца, животни, травестити и че това го отвращавало. Той помоли съда да не го лишава от правото на труд, тъй като работел, за да се издържа и да си плаща наема. 
Спецполицаи под ръководството на прокуратурата са извършили претърсване в дома на Милен в Русе, където са били открити и иззети компютърът му и хард дискът с внушителните 22 GB порно. Освен това полицаите намерили и 190 грама марихуана на стойност 1140 лева.
Никога не съм продавал марихуана, намереното количество е за лично ползване, трябва ми доста, за да се напуша, обясни Милен.
Назначена е комплексна техническа експертиза, която да установи съдържанието на порно файловете, както и да даде повече подробности за потребителите, съобщиха от Районната прокуратура. Възможно е те да са от цял свят. 
Ако файловете са били само за лична употреба на Милен, защо ги е разпространявал - на тези и още много други въпроси тепърва предстоят отговори, тъй като досъдебното производство все още не е приключило.
Освобождаването му под гаранция от 5000 лева може да бъде протестирано пред Окръжния съд в Русе.