Стругар осъди шефката си, с която живял на семейни начала, за неизплатени заплати и за положени 676 часа извънреден труд. Районният съд реши, че собственичката на фирмата Д.С. ще трябва да заплати на П.Н. общо 5394 лева за извънреден труд, заплати и обезщетения заедно с лихвите.
Пред съда работникът разказал, че във фирмата работел от края на 2010 година, а като семейство с управителката живеели от 2002-а. Работел не по-малко от 8 часа дневно, като правел по поръчка на клиенти различни детайли на металорежещи машини. Понякога се налагало и през нощта да работи при спешна заявка. Отношенията на П.Н. с бизнес дамата обаче се влошили и през последните 4 години били разделени, но той продължил да работи за бившата си приятелка. През март 2016 година бизнес дамата заявила на стругаря, че е прекратила трудовия му договор, без да му представи каквито и да било документи. 
По-късно П.Н. установил, че е бил осигуряван на 4-часов работен ден, а не на 8, и че е ползвал платен годишен отпуск, което не било вярно. Поискал да му бъдат върнати закупените изцяло с негови средства металорежещи машини от работилницата, както и да му се платят всички заплати, включително и за положения извънреден труд, но му било отказано. Не видял и трудовата си книжка.
От икономическата експертиза става ясно, че в разплащателните ведомости за заплати П.Н. действително е работел по 4 часа дневно или на заплата от 120 лева месечно, но не му е била изплатена за определен период от време. Според колегите на П.Н., разпитани пред съда, той е работел през деня от 8-9 часа до 17-18 часа непрекъснато, винаги е бил на работнотот си място - сутрин, обед, вечер.
След като напуснал работа, без трудова книжка, П.Н. не можел да се регистрира като безработен в Бюрото по труда или пък да започне работа при друг работодател.
Решението на Районния съд може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в Русе.