Отборът на „Дунав“ ще тръгне днес сутринта към Разград за мача си от 22-ия кръг за първенство на Първа лига срещу „Левски“.
Футболистите на старши треньора Веселин Великов са с приповдигнато настроение след хубавата и ценна победа срещу „Ботев“ /Пд/ с 2:0. Единственият сериозен проблем пред Великов е отсъствието на наказания за един мач капитан Диян Димов. Другите, болни доскоро футболисти, между които и контузеният вратар Мартин Луков, са в групата. 
„Имаме вариант за позицията на Димов. Губим важен човек, но вярвам, че заместникът му ще се справи. Вече съм наясно кой ще заеме неговото място“, каза Великов пред „Утро“.
Според него главното в този мач ще е да се прояви спокойствие, търпение и максимална концентрация.
„Точките са еднакво важни и за двата отбора. Ние няма закъде да бързаме. Нямаме и намерение да се хвърляме в слепи атаки. Казах преди няколко дни и ще се повторя - ако не допуснем капитална грешка, трудно ще загубим този мач. Уважавам много „Левски“ като отбор с име и традиции, но не бива да се плашим от съперника. Футбол със страх не се играе“, заяви Великов. 
Есенният мач между двата тима в София завърши с победа за столичани от 2:0. Успехът им обаче не дойде никак лесно, защото „Дунав“ изигра съвсем равностойни първи 45 минути. Малшанс за русенския отбор бе, че „Левски“ поведе с невероятен късмет - топката се отби в крак на защитник и от този рикошет се получи уникален голов пас. Останал сам срещу Мартин Луков, Георги Костадинов даде преднина на „Левски“. След почивката пак той реализира за 2:0 след удар с глава. „Дунав“ обаче създаде 4 чисти положения, като две от тях след изстрели на Огнянов и Будинов можеха да пратят топката зад гърба на Йоргачевич. Дунавци играха в онзи нещастно загубен двубой с Луков, Джалилов, Патев, Атанасов, Милчев, Димов, Ненов, Раденцов, Будинов, Шопов, Огнянов. 
Като стана дума за Антон Огнянов, ще е твърде интересно дали ще излезе като титуляр и как ще завърши персоналният му двубой с Искандар Джалилов. Двамата се познават отлично. Таджикът не е футболист, склонен да отстъпи педя земя, но пък Огнянов със сигурност ще да е бил главно действащо лице и пръв помощник на Елин Топузаков на разбора преди мача. 
Статистиката за срещите между двата отбора сочи солидно предимство на „Левски“ - общо 50 мача, 30 победи за столичани, 14 ремита, 6 загуби.
Домакинската сметка на „Дунав“ е по-добра с 6 победи, 11 равенства и 7 загуби. Но за какво домакинство можем да говорим, след като поредният мач на „Дунав“ днес отново ще е в Разград. А изходът му е от изключително значение за русенския отбор в борбата му за място в Топ 6 след края на редовния сезон.