Футболистите на „Дунав“ записаха много важна победа срещу „Ботев“ в Пловдив с 2:0. Освен това кръгът се разви така, че отборът се поукрепи на шестото място във временното класиране. За почивка обаче няма време - още утре дунавци ще пътуват за Разград, където ще играят още един ключов и тежък мач от 15 часа с тима на „Левски“. След двубоя в Пловдив „Утро“ разговаря със старши треньора на „Дунав“ Веселин Великов.

- Г-н Великов, как отборът се вдигна толкова бързо след загубата от „Берое“?
- Ние нямаше да загубим и срещу старозагорци, но тогава стратегията ни не проработи заради лошо стечение на обстоятелствата. Специално за мача с „Ботев“ знаехме какво да чакаме от съперниците - че ще ни дебнат на контри. Така направиха в есенната ни среща, когато ни излъгаха в Разград, така действаха и преди седмица срещу „Локо“ /ГО/. Най-важното бе да не оставяме пространства, да не се подвеждаме по стила на „Ботев“ и да чакаме търпеливо нашите моменти. Момчетата се справиха. През второто полувреме отборът беше перфектен, а домакините не създадоха нито едно положение пред нашата врата. Неслучайно след края на мача футболистите ни бяха изпратени с аплодисменти не само от нашата агитка, но и от пловдивската публика. Този мач обаче е вече зад гърба си. Сега трябва да мислим за двубоя с „Левски“. 
- Какъв е коментарът ви за дебюта на украинеца Олексий Ларин?
- Като за първи официален мач се справи отлично. Игра така, сякаш играе за нашия отбор поне от две години. Всъщност, всички момчета се държаха много мъжки и концентрирано. Помагаха си много във всяка фаза на играта.  
- Разбрахме, че веднага след мача с „Ботев“ сте тренирали в събота и в неделя.
- Няма как - онзи двубой мина. 
- „Левски“ направи изненадващо реми от 1:1 срещу „Локомотив“ /ГО/ в София. Софиянци ли бяха слаби? Или може би гостите силни?
- Ще направим разбор на нашия мач и на срещата в столицата. Убеден съм, че ако не допуснем някоя глупава грешка, не би трябвало да загубим мача в Разград. 
- Сигурно не ви е приятно, че мачът ще е от 15 часа?
- В 15 часа, в работен ден - това е положението с този междинен кръг. Хубаво би било двубоят да е в по-късен час заради феновете ни, които искат да ни подкрепят на живо, но няма какво да направим. Програмата си е програма. Сигурен съм, че който обича „Дунав“ и има възможност, ще пътува непременно към Разград. Всички са наясно, че този мач е от изключително значение в борбата за позиция в Топ 6.