Футболистите на „Дунав“ категорично отрекоха писания на разни сайтове, позовали се набързо като папагали на национален всекидневник, че отборът бил спасен от линч на пловдивски фенове след победата срещу „Ботев“ с 2:0. Момчетата на старши треньора Веселин Великов били толкова изплашени от клопки и засади по пътя след излизането на автобуса им от Града на тепетата, че специален полицейски ескорт опазил живота им по магистралата. 
„Униформените успели да се справят с няколко засади по пътя на гостите“, написал онзи вестник. 
„Това се абсолютни измислици! Въобще не може да се говори за някакъв подобен проблем. След края на мача публиката на стадиона в Коматево стана на крака и ни изпрати с аплодисменти. Това е истината, другото са фантазии“, обясни историята с „линча“ по молба на „Утро“ капитанът на „Дунав“ Диян Димов. 
Единствената искра в мача възникна при първия от двата гола на Бирсент Карагарен. Бившият футболист на „Локомотив“ /Пловдив/ свали фланелката си и тръгна със спринт към тъча, за да се поздрави с щаба на русенския отбор. Тогава той наистина отнесе ругатни от някои фенове, а главният съдия Станислав Тодоров му показа заслужен жълт картон.
Може би Карагарен избухна, защото на трибуните беше бившият му вече старши треньор в „Локо“ Едуард Ераносян. Ераносян бе човекът, който освободи нападателя през зимната пауза.