Обезпокоени от продължителен и шумен ремонт съпрузи осъдиха съседите си да им платят общо 300 лева обезщетение за неимуществени вреди. Р.Д. и К.Д. поискаха от Русенския районен съд и 7000 лева от съседката С.К. за разрушителни последици в техния апартамент, причинени от ремонта. Съдът обаче не уважи иска.
С.К. имала апартамент под този на семейството. Тя започнала основен ремонт през декември 2015 година, който продължил до пролетта на 2016-а. Според жалбата на засегнатото семейство, през този период в апартамента на комшийката им били извършени поредица от разрушения -  били събаряни вътрешни преградни стени, пробивани са дупки, разкъртвани са мазилки, рязани са тръби. Всичко това било свързано с неописуем шум и предизвикало огромен стрес, след като семейството забелязало последиците от ремонта на съседката в собственото им жилище. 
От вибрациите на машините и голямото къртене стените им започнали да се напукват, появили се цепнатини по подовете, мазилката започнала да пада, а плочките в банята да се отлепват. Погромът в жилището им бил неописуем. Р.Д.и К.Д. ходели всеки ден с линийка и мерили с колко се увеличават фугите, страхували се да не би някоя стена да се срути и да ги затисне, докато спят. Докато се хранели, по масата им се сипела мазилка, не можели да се изкъпят, разказал пред съда приятел на семейството.
По думите на домоуправителя на кооперацията, действително С.К. е направила генерален ремонт на апартамента си, като преди да започне, съобщила с бележка на таблото във входа какво предстои. Напукани стени и паднала мазилка имало само в апартамента на семейство Р. и К. Д. Останалите апартаменти били без поражения. Това установил и направеният оглед от вещото лице, което изготвило и техническа експертиза.
Според съда не може да се приеме категорично, че пукнатините по стените на семейството са следствие на ремонта на съседката им, тъй като ремонт на жилището им бил правен преди 6-7 години. Така бе отхвърлен иска от 7000 лева за имуществени вреди. Съдът обаче реши, че 300 лева за причиненото неудобство от силния шум е справедлива компенсация, тъй като съпрузите са възрастни и болни.