Ученици от испанските паралелки в Европейското училище се подготвят да участват в 18-ото издание на националния конкурс за театрални пиеси на испански език в София. Момичетата и момчетата от горните класове са подготвили адаптирана версия на новелата „Циганката“ на Мигел де Сервантес Сааведра. В сряда те направиха предпремиера в Пленарна зала, а на 25 февруари ще покажат своя спектакъл в конкурсната програма в салона на НАТФИЗ в столицата. 
Ролята на Пресиоза се изпълнява от Стела Александрова от 10 В клас, Дон Хуан е Милад Асади Сабет от същия клас, а тяхната съученичка Елизабет Астарджиева излиза на сцената като Възрастната циганка. Алекс Йотов от 9 В клас прави три роли - бащата на Дон Хуан, възрастен циганин и полицай, Илиана Генчева от 11 В клас и Филип Икаловски от 8 В са Разказвачи и Губернатори. Румяна Георгиева от 9 В е и Кристина, и Кардуча, а Георги Иванов от 10 В клас - Клементе. 
Грижата за музиката и осветлението е поверена на Доротея Стоянова от 9 В и Денислав Митев от 10 В, монтажът - на Андрей Пейчев от 9 В клас. Режисурата и цялостната подготовка са в ръцете на преподавателките по испански Ванеса Рамо и Роза Калнъкова.