Огромна метална каса е изнесена от представителството на „Ситроен“ в Русе „Минчев Ауто“ на ул.“Русофили“ 2 и майсторски е ограбена в задния двор.
Професионално извършената в стил „Бандата на Оушън“ кражба е станала след полунощ в сряда. Няколко души разбиват металната врата на оградата на двора и влизат в сградата след отваряне на прозорец от ПВЦ дограма. Сигнално-охранителната система се задейства, но здравеняците бързо хвърлят сейфа на двора и се измъкнали по обратния път, като затварят прозореца.  
В това време охранителната фирма уведомява нощния пазач, че в сградата има проблем, но той не намира отворена врата или прозорец и не подава сигнал в полицията. Малко по-късно се получава втори сигнал от СОТ, след което на място отиват дежурните гардове от охранителната фирма. Те също не откриват нищо нередно и тъй като задният двор е неосветен, хвърлената там каса остава незабелязана.
Щом всичко утихва, взломаджиите се появяват отново, отварят изключително майсторски вратата на касата и изчезват с парите.
Сигналът за кражбата постъпва в полицията вчера сутринта и на място е изпратена оперативна група от криминалисти от ОДМВР и от лабораторията. До вечерта  от полицията не уточниха колко пари са отмъкнати, а собствениците на фирмата отказаха коментар. Една от хипотезите е, че в обира е замесен човек с вътрешна информация. Записите от охранителните камери са иззети и се прави проверка. По непотвърдена информация обаче бандитите са били с маски на главите.
Подобна кражба на същия по големина сейф бе извършена в мотел „Рай“ през януари 2014 година. Тогава трима мъже заплашиха охранителя да стои във фоайето, разбиха прозореца на офиса на първия етаж и спуснаха тежката каса с над 20 000 лева на земята. След това я натовариха в багажника на „Фолксваген Пасат“, който се оказа краден в София. На другия ден касата бе намерена изоставена край хижа „Приста“, а крадците не са разкрити и до днес.