Областният управител Стефко Бурджиев вече има двама нови заместници, които официално са назначени със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков. Както часове след уволнението на Станимир Станчев и Валентин Колев се заговори, местата им бяха заети от Емил Кирилов и Росен Миланов. 
Въпреки че и двамата са членове на БСП, от русенската структура коментираха, че нямали нищо общо с назначенията и те били изненада за тях. Всъщност Росен Миланов беше включен в депутатската листа на БСП в Русе, като му беше отредено 12-то място.
Предстои обаче той да подаде молба в Районната избирателна комисия за отписване от листите и така в списъка на партията ще останат 15 кандидати. 
Основната задача е да се проведат едни честни и прозрачни избори, за да няма чували с бюлетини по контейнерите, каза за „Утро“ Емил Кирилов. 
Той е роден през 1961 година, завършил е Математическата гимназия, а след това военновъздушното училище в Долна Митрополия. Заемал е различни длъжности в Българската армия, а от 15 години е пенсионер. Бил е началник на специализираното общинско звено КООРС в продължение на шест години, когато Божидар Йотов беше кмет на Русе. В момента е представител на охранителна фирма. Семеен е, с две деца - момиче и момче. 
Вторият зам.областен управител - 51-годишният Росен Миланов, е роден и живее в Ценово, а от 2000 година работи в частния сектор и има строителна фирма. Той е и общински председател на БСП в Ценово. 
Основното, за което трябва да се работи и което трябва да се спазва, е осигуряването на честни избори, равноотдалечени от всички, подчерта Миланов. 
Той е завършил Професионалната гимназия по строителство в Русе, а след това висше икономическо образование в Стопанската академия в Свищов. Семеен е и има две деца - момиче и момче. 
И Кирилов, и Миланов вчера нямаха информация кога ще се състои официалното им встъпване в длъжност. Очакванията се днес в 8.30 часа областният управител Стефко Бурджиев да им връчи заповедите за назначаване. До вчера следобед Бурджиев все още беше командировка в Букурещ.