Девет месеца продължи създаването на училищното настоятелство - от март до декември 1996 г., припомни вчера директорът на Математическата гимназия „Баба Тонка“ Митко Кунчев. В синия салон на хотел „Дунав“ се събраха бивши председатели, членове на настоятелството, родители, ученици, дарители на МГ, за да си припомнят последните две десетилетия на постижения, слава и просперитет. 
Директорът Кунчев направи кратък преглед на дейностите на училищното настоятелство, като акцентира върху придобивки, осигурени от него. Първата е стойката за велосипеди пред сградата на гимназията, която впечатлила дори френски дипломати от посолството в София, до обзавеждането на кабинети с техника, финансиране на различни образователни и артистични прояви, участия в международни олимпиади и конкурси. За 20-те години приходите на настоятелството са 887 000 лева, разходите - 703 889 лева, в момента в наличност има 83 347 лева, обобщи Кунчев. Той представи и трите фонда към училището - „Възпитаници на МГ“, „Елица Цветинова Русинова“ и „Математика на бъдещето“. 
За своя принос с грамоти бяха наградени дарители, които са дали над 50 000 лева за МГ - арх.Цвети Русинов, Иван Иванов, Гаврил Ганчев и Дамян Дамянов. Всички досегашни председатели на настоятелството получиха акварели на художника Огнян Балканджиев. С топли думи към присъстващите се обърна първият председател доц.Марко Тодоров, самият той възпитаник на гимназията. Впечатлен съм от резултатите, които постига настоятелството, и се надявам то и в бъдеще за заема такова важно място в живота на училището, каза доц.Тодоров. 
Приветствие поднесе и сегашният председател на училищното настоятелство - зам.-кметът Наталия Кръстева, която е и първата жена на този пост. Тя поднесе на Митко Кунчев поздравителен адрес от кмета Пламен Стоилов. Сърдечни пожелания отправиха също председателят на Обществения съвет към училището Пламена Гагова и преподавателката по философия Магдалена Желязкова.