Районният съд в Русе забрани на баща да се вижда с децата си заради редовни побои и психически тормоз над тях. Ограничителната заповед е за период от година и половина. Д.Д., който е разведен с майката на децата си, няма право да доближава жилището им и училището, което децата посещават.
Според децата, те били подлагани на системно физическо и психическо насилие от своя баща в дните, когато са пребивавали при него и новото му семейство. Бащата раздавал шамари, обиди и заплахи за дребни провинения, за ниски оценки в училище.
Поредният побой станал в началото на декември миналата година, когато В.Д. и брат му С.Д. били при баща си. Тогава той набил по-малкия си син, защото си играели и се боричкали с детето на бащата от настоящата му връзка. Бащата заявил на сина си, че може да го бие, когато си поиска, докато му удрял шамари и го ритал. Детето се разплакало, молило го да спре и се опитало да се спаси с думите, че ще се оплаче на майка си. Бащата се ядосал още повече и казал „Ти кой си да ми казваш и да ме заплашваш?“ и продължил да го удря още по-силно. 
По-големият брат не посмял да се намеси и само гледал как брат му страда. След случилото се децата се прибрали при майка си. Не след дълго бащата звъннал на С. да го пита дали няма да се върне при него, защото имали уговорка детето да се прибере в дома на майка си, за да си напише домашното по математика и после да се върне отново при баща си. Когато синът му отказал, той се разгневил и го заплашил, че ще го чака пред училище и ще му строши зъбите и кокалите. Така детето не искало дни наред да ходи на училище от страх да не бъде пребито отново от човека, който би трябвало да го закриля с цената на всичко.
Районният съд наложи на бащата насилник и глоба от 200 лева. Решението може да  бъде обжалвано.