Успехът ни е пресечна точка между компютърна изобретателност, вкус, умения и много математика. Това заявиха на специална среща с медиите двамата носители на тазгодишния „Оскар“ за цялостен принос в категорията „Научни и инженерни технологии“ - русенецът Владимир Койлазов и съдружникът му Петър Митев.
И двамата са създатели на българската компанията „Chaos Group“, която има около 200 служители и офиси в целия свят. 
„Нашите детски мечти еволюираха съвсем логично и стигнахме до тук, до „Оскар“-а, заяви Петър Митев.
Според Владимир Койлазов, главен технически директор на „Chaos Group“, такава награда не се получава случайно, за нея се кандидатства всяка година, а критерият за нея - да има доказан напредък в съответната област. За тази година те попадат в категорията „Софтуер за компютърна графика и ефекти за филми“. Кандидатствали са още 11 фирми, заедно с тях. Организаторите са ги поканили в САЩ, за да презентират работата си, след което са ги известили, че получават наградата за цялостен принос, като тя се дава не за конкретен продукт, а за групата хора, които работят в тази област.
Любопитен е произходът на името на изобретената от възпитаника на русенската Английска гимназия наградена технология V-Ray. То всъщност означава лъчите /Ray/ на Владимир /V/. Разкритието направи баща му Никола Койлазов веднага след връчването на най-мечтаната статуетка в света на киното.
„Тази награда е резултат от отдадеността и усилията, които екипът-създател на технологията V-Ray, е положил в последните 15 години. Изключително съм благодарен на всички творци и студиа за прекрасните произведения, които създадоха през годините чрез технологията V-Ray. Освен това бих искал да поздравя и останалите носители на наградата за наука и технологии – техните усилия разширяват границите на визуалните ефекти в киното. С нетърпение очакваме още впечатляващи филми през следващите години“, посочи лауреатът на „Оскар“ Койлазов и добави, че софтуерът е съобразен с визуалните задачи, които екипът получава. Като пример бяха дадени кадри от филма „Игра на Тронове“. Повече от конницата не са истински герои, техническите възможности заменят необходимостта от статисти, особено при масовите сцени и битките.
Петър Митев поясни, че целта е била, като гледа филма да не се разбере, че персонажите не са истински. Вторият филм, който представиха носителите на „Оскар“, е за един въжеиграч, който се разхожда на въже между двете кули в Ню Йорк, които вече не съществуват. Той издаде някои тайни около компютърната анимация с разиграването на архитектурни планове и създаването на компютърни герои. Един от техните похвати е да се монтира лицето на главния герой върху тялото на друг човек, който изпълнява действието реално. Третото филмче, за което те разказаха, са модели коли със симулации в движението по подобие на пътуване в реална среда.