Листата е балансирана, съставена от местни хора, с представители от областта, от младежката организация. Всички те имат различен професионален опит, подготовка с различно участие във властта. Това каза водачът на листата на ДПС в Русе Бюрхан Абазов на излизане вчера от Районната избирателна комисия, след като регистрира листа с 16 кандидат-депутати.
Абазов, който е брат на досегашната депутатка от ДПС Ферихан Ахмедова, има опит като зам.-министър на земеделието в две правителства и веднъж вече беше на косъм от парламента като русенски депутат. След изборите през 2009 година той бе обявен за народен представител, но по жалба на Синята коалиция за неправилно броене на бюлетини Конституционният съд даде мандата на Михаил Михайлов, а ДПС получи мандат в Добрич.
Втори в списъка е зам.-председателят на областния съвет на ДПС Левент Исмаилов, след него е общинският лидер в Бяла и бивш зам. областен управител Айлян Карамехмедова. На четвърто място е поставена Айлин Абилова, която беше общински съветник в Русе, а петата позиция е за Мехмед Мехмедов. Шефът на Бюрото по труда във Ветово Баки Солак е на шесто място, следван от Ганайдън Кязимов. Осмото място е отредено за Метин Ибрямов, а след него е поставен Айдън Карамехмедов, девер на Айлян Карамехмедова. Последното 16-то място е за областния лидер Дауд Ибрям, който първоначално бе обявен за водач на листата. Сред останалите кандидати за депутати, които ще се борят за доверието на русенци, са Себайдин Османов, Надибер Сакаллъ, Нуршен Керимова, Айхан Тефъков, Синан Вейсал и Шафкет Раимов. 
По отношение на конкуренцията в лицето на ДОСТ водачът на листата Бюрхан Абазов коментира, че на този етап не е информиран дали изобщо партията ще се регистрира за участие на изборите. Това, което единствено знам, е, че основават структури по населените места, но личното ми мнение е, че няма да повлияят кой знае колко на резултата в нашата област, допълни той.