Моята цел, амбиция и вяра е да издигна русенските проблеми на парламентарната трибуна, на най-високо българско и европейско ниво. Това каза водачът на русенската листа на БСП Крум Зарков на излизане от Районната избирателна комисия вчера, където бе регистрирана листата на партията с 16 кандидат-депутати. Зарков подчерта, че ще работи заедно с колегите си, които са кореняци русенци като Пенчо Милков, който е на трето място в списъка. Като ново лице водачът на листата изрази надежда, че русенските избиратели ще го приемат.
Регистрирахме една силна листа - различни хора, с различни истории, различни компетенции, но обединени около една кауза. Каузата ни е да променим България. Тази промяна не може и не бива да подмине Русе. Русе е град със своята история, който и археологически, и културно, е може би най-европейският град в България. Въпреки това имам усещането, че в последните години в София много по-често се говори за други градове, а не за Русе. Ние искаме да работим за русенци, достатъчно е само и те да поискат промяната, коментира още водачът на русенските социалисти. 
Зарков подчерта, че има идея да се направи постоянно представителство на депутатите от БСП за Русе, където всеки ще бъде добре дошъл по всяко време. Той посочи, че от една година работи много близко с организацията в Русе, тъй като от Изпълнителното бюро му е поверен този район. Не е лесен партийният живот в Русе. Ние не крием това, но мисля, че и в подредбата на листата ясно се вижда, че намерихме пътя, каза още Зарков.