Идвам с нагласа за победа. Вече представлявах русенските избиратели в Народното събрание и мисля, че беше достойно. Надявам се и в следващия парламент да продължа да бъде техен представител. Това е чест и отговорност и им благодаря за доверието, което получих предишния път, като се надявам да го получа и сега. Това каза водачът на листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ Румен Христов вчера след регистрацията на листата на коалицията в Районната избирателна комисия. 
Той посочи, че когато става въпрос за коалиции, винаги има дискусии при съставянето на листата, но в Реформаторския блок има пълно разбирателство. Подредихме чудесна листа, имам страхотни подгласници, допълни Христов. 
На второ място в списъка е поставена бившата зам.-министърка на икономиката Даниела Везиева, следвана от общинската съветничка от „Глас народен“ Мариета Волф. Председателят на директорския борд в русенската болница д-р Йосиф Новаков е на четвърта позиция в листата, а след него е Мирослав Манев от младежкото СДС. Шестото място е за предприемача Сашо Илиев от ДБГ, следван от д-р Илко Маринов от „Глас народен“. Последните четири места в листата с 12 кандидат-депутати са запазени за СДС. Осмата позиция е отредена за Аксун Ебарезова, която е експерт логистика, след нея е предприемачът от Бяла Дамян Драганов. На десето място е поставен учителят по информатика Димитър Тодоров, а последните две места са за бизнесмена Пламен Лашев и Милан Николов. 
До болка съм запознат с проблемите на Русе. За голямо съжаление не можахме да решим по-голямата част от тях и това ме амбицира да бъда отново кандидат за депутат, за да продължим започнатото. Действително мандатът беше по-кратък от обичайния, но има 4-5 важни проблема, които се надявам този път да успеем да ги довършим, каза още водачът на листата Румен Христов. По отношение на конкуренцията той коментира, че е интересна и я определи като сблъсък на поколения, тъй като водачът на БСП Крум Зарков е млад човек. Смятам, че опитът и познаването на региона е мое предимство и в дискусиите ще имам удоволствието да дебатирам с всички представители на политическите формации, които са се регистрирали за тези избори, отбеляза Христов.