Задържан е 26-годишен мъж заради убийство на 63-годишна жена, която бе намерена мъртва в дома си, съобщиха от ОД на МВР - Русе. Вчера в 17:00 часа на тел. 112 е получен сигнал, че в жилище на ул. „Солун“ в Русе е открита жена да лежи на пода в една от стаите. Изпратеният на място екип на ЦСМП - Русе е констатирал смъртта на жената.

На място са насочени полицейски екипи от Първо и Второ РУ, които са запазили местопроизшествието. На адреса е извършен оглед от дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе и съдебен лекар, при който е установено, че трупът е на 63-годишна жена, която живее във въпросното жилище. Установено е още, че се касае за умишлено убийство. 

Незабавно са били предприети и проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и служители на Първо РУ. В резултат на извършените от тях действия по „горещи следи“ е заловен В.А. на 26 г., син на жертвата. 
С оглед събраните доказателства на 26-годишния мъж е повдигнато обвинение и спрямо него от прокуратурата е взета мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа.

По случая срещу В.А. е образувано дознание за извършено престъпление по чл. 116 ал.1 т.3 пр.2 и т.6 пр.2 и пр.3 от НК, работата по което продължава под надзора на прокурор от Русенска окръжна прокуратура. 

ПОДРОБНОСТИ В УТРЕШНИЯ БРОЙ НА "УТРО"