Осем информационни срещи за разясняване на схемите по директните плащания по кампания 2017, по една за всяка община от Русенска област, ще бъдат проведени в следващите дни, съобщи Областна дирекция „Земеделие“. Първата от тях е днес от 10 часа в Ценово, а за 14 часа е насрочено събитието в Бяла. За утре са предвидени също две срещи - от 10 часа в Иваново и от 14 часа - в Русе, зала „Свети Георги“.
В четвъртък в същите часове са насрочени срещите в Сливо поле и Ветово, а в петък експертите на аграрното министерство ще бъдат в Две могили и Борово.
Информационните имат за цел да запознаят земеделските производители с новостите при кандидатстване и с условията, на които да отговорят, както и с дейностите, които трябва да изпълняват, за да получат финансово подпомагане. В семинарите участват експерти от общинските служби по земеделие към Министерство на земеделието и храните.
Заявленията за подпомагане през 2017 година ще се приемат от 1 март и до 15 май. Общо 20 са схемите за директни плащания, по които ще може да се кандидатства през тази кампания. Финансовият ресурс, който ще бъде разпределен по тях, е приблизително 1,5 млрд. лв.
Стопаните, които нямат възможност да присъстват на събитията, могат да се консултират и да получат информация на място в структурите на Министерството.