Преди мача „Дунав“-“Берое“ журналистът Калоян Ангелов предупреди в коментар за сайта „Гол“, че не е редно роден в Стара Загора съдия да свири този важен двубой.
„Голяма част от феновете очакват русенският отбор да бъде порязан за пореден път, след като Никола Попов е от Стара Загора. В БФС трябва да си дадат ясна сметка, че са на път да затрият нещо хубаво, което се случва в Русе. Тези хора /в Русе/ работят честно, използват само футболни аргументи, пишат история през този сезон. С какво пречат на другите? Отговорът за момента е неясен“, написа Ангелов. 
Е, отговорът стана много ясен още в 3-а минута на въпросния мач, когато „Берое“ вкара гол от атака, тръгнала след игра с ръце на Мапуку. Втората подсечка дойде веднага след почивката с бързия и пресилен червен картон на Милчев.
Попов, носител през миналата година на измисления и бутафорно нелеп на фона на трагичния български футбол приз Меч на Черния рицар, си свърши работата. Не точно по рицарски, това всички го видяха, ама карай да върви.  
Никой не реагира след написаното от Ангелов. Големите медии също замълчаха след грозното съдийство на Попов. Само коментаторът по „Диема 2“ Деян Енев се учуди на няколко пъти от странните решения на Рицаря.  
Ама реферът бил само роден в Стара Загора. Ами дайте тогава следващият мач на „Дунав“ да бъде свирен от родения в Русе Вихрен Манев! И той е член на софийската колегия.
Такова назначение, разбира се, няма да има, защото тогава изведнъж ще се заговори вече за морал, принципи, безпристрастност и честна игра.
И нещо друго, чуха се гласове - какво пък толкова игра „Дунав“, че вината трябва да се припише на рефера! Сиреч, съдията може да те удави до 0:2, да те остави с 10 души и после да се подмята, че отборът сам си бил заслужил загубата.
Все едно да ти изкълчат крака и да те пратят да бягаш 100 метра с равностоен съперник.
Трудна работа, нали! Пък и как не се случи нито веднъж в 20 кръга вече футболист на „Дунав“ да вкара гол с ръка или да грабне топката с хандбален захват преди голов пас? Как Слаев от „Верея“ спря през есента с бодичек Юлиян Ненов, бидейки последен човек в защитата, а получи само жълт картон? Мишо Милчев при подобна ситуация бе изгонен. Защо „Дунав“ така и не заслужи да бие поне една дузпичка - от онези спорните, съмнителните, за които треньорите на облажилите се отбори принципно заявяват, че не са видели добре ситуацията, но щом реферът е преценил?... И които толкова бързо се забравят после.  
С какво русенският отбор пречи на другите, пита чистосърдечно Ангелов. 
Ами пречи, че го има, че не играе с реферите, че клубът стиска левчетата си само за футбол. Освен това е твърде назад с подмазването и няма силно лоби пред БФС. На „Дунав“ може да се свири малко по-нормално, когато бъде изхвърлен от Топ 6. Но и тогава не е сигурно какво друго ще им хрумне на такива като Черния рицар в черния български футбол.