На тези избори тръгваме с амбицията не просто да имаме двама или трима народни представители, но и да бъдем първа политическа сила в региона. Нeколкостотин гласа не ни достигнаха за това на президентските избори. Този път мислим да наваксаме с по-активна работа в региона и да повторим резултата, който имахме в община Русе и в останалите общини. Това каза водачът на листата на „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов на излизане вчера от Районната избирателна комисия, след като русенската структура на партията регистрира листа с 8 кандидат-депутати, колкото е и броят на мандатите в русенския избирателен район. 
След Веселинов на второ, трето и четвърто място в листата са бившият депутат от Атака Любомир Владимиров, лидерът на НФСБ в Русе и собственик на агенция за недвижими имоти Атанас Барбуков и общинският съветник и регионален координатор на ВМРО Галин Григоров. Петата позиция е за зам.-председателя на общинския съвет Мирослав Славчев, след него е Иван Иванов, представител на НФСБ и секретар на община Сливо поле. Бизнесменът от Бяла Иван Гьоков и Даниел Николов от Две могили са на седмо и осмо място. 
Всички кандидати на „Обединени патриоти“ са русенци, нямаме спуснати партийни кандидатури от София, както е при други партии. Ние сме кореняци русенци и държим на нашия град, подчерта Владимиров.