Не изпитвам никакво притеснение от това, че не съм русенец. Разликата между мен и моите опоненти е, че повечето от тях искат избирателите да ги изпратят в София на работа. Аз искам точно обратното - да ме приобщите към вас. Ако бъда избран, заявявам, че ще наема жилище в Русе и ще ме виждате много по-често от хората, които живеят във ведомствените жилища на Народното събрание в София. Това каза водачът на русенската листа на „Нова Република“ Борис Станимиров на пресконференция вчера, на която бяха представени и останалите кандидати за депутати, които ще се борят за доверието на русенци. Второто място в листата е за общинския съветник доц.Иван Станев, следван от юриста Данаил Ковачев. Четвъртата, петата и шестата позиция са отредени за предприемачите Даниел Казаков, Александър Петров и Георги Начев, който е общински съветник в Бяла. Електроинженерът Божин Ангелов е поставен на седмо място, а на последното осмо е филологът Румяна Манева. „Нова Република“ регистрира вчера листата си в Районната избирателна комисия. 
Борис Станимиров подчерта, че политиката, която се прави за Русе, трябва да е национална, както и че е запознат с проблемите на града, сред които замърсеният въздух, опашките на Дунав мост, пътят за Бяла. 
Всички се надпреварват да обещават решение по тези проблеми. Имам своето виждане и подход към тези неща. Русе е бил дълго време подценявана и пренебрегвана от властта област. Има нужда не от решение на парче, а от ново отношение на държавата към Русе, към Дунав, който да не е граница и периферия на страната, а връзката ни с Европа, посочи още той.
По отношение на това, че Борис Станимиров не е русенец, общинският лидер на ДСБ д-р Теодора Константинова коментира, че мнозинството народни представители русенци са забравили, че съществува град Русе. Единици са, които във времето милееха за този град и искаха наистина нещо да се случи с него. Много велики русенци забравиха, че са от тук, забравиха какво са обещавали, не идваха и дори хората забравиха техните имена. Нашето ръководство предложи именно Борис Станимиров да води листата, защото знаем неговото сериозно отношение към работата, опита му, морала в политиката, каза още тя. 
Разделението на дясното е травма за всички десни избиратели, травма е и за мен. Нашата политическа битка винаги е била срещу БСП. Социалистическата партия е основният виновник за лошия начин, по който живеят българите. Нейна рожба е корупцията, олигархията, мафията, организираната престъпност и всички безобразия, които днес изпитваме. Листите на БСП показват допълнително тяхната престъпна същност, коментира още Станимиров. 
Той посочи, че от „Нова Република“ гонят програма максимум, но трябва да са и реалисти. Политическият терен е много разкалян и е изключително трудно. Програмата минимум е да осигурим политическо представителство на тези десни българи, които моделът ГЕРБ-БСП и договорените мачове не ги устройват, и които искат България да се възползва максимално от европейския си път, посочи водачът на русенската листа на „Нова Република“ Борис Станимиров.