Кандидатите на ДПС и ДОСТ за кметския стол в Глоджево отиват на балотаж, реши Общинската избирателна комсия във Ветово. Във вота в неделя избирателната активност бе над 60%, а изборният ден протече без сериозни нарушения. За кметското място се съревноваваха Мустафа Яхя от ДОСТ, който получи 784 гласа, Адем Хаджимимишев от ДПС, за когото гласуваха 581 избиратели. В битката се впусна и Ахмед Чилхасан, издигнат от инициативен комитет, като той бе подкрепен от 285 души. Този резултат означава, че ДПС и ДОСТ ще премерят сили тази неделя на балотаж. 
През април 2013 година, когато в Глоджево пак имаше частични избори, кандидатът на ДОСТ Мустафа Яхя спечели срещу кандидата на ДПС Зехра Тюлеоглуева. Тогава Яхя беше издигнат от инициативен комитет. 
Причината за новите избори в Глоджево е подадената от Илхан Абтиходжев от ДПС оставка през ноември. 
В беленското село Лом Черковна, където в неделя също се проведоха частични избори, ГЕРБ спечели, а новият кмет е Асан Ибрям. Той получи подкрепата на 115 избиратели, а опонентът му от АБВ Йордан Енчев събра 79 гласа при избирателна активност от близо 72%. 
Ще има много трудности, но каквото зависи от мен, ще направя като бъдещ кмет, каза новоизбраният кмет на Лом Черковна. Заедно с него победата празнуваха областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев, кметът на Бяла Димитър Славов, заместникът му Евгени Димов, общинският координатор на ГЕРБ Мариан Антонов и местни жители. 
До изборите в селото се стигна, след като на 53-годишна възраст на 15 септември миналата година внезапно почина кметът Асан Мустафов от ДСП. Въпреки че за първи път в Лом Черковна ДПС имаше кмет, за сегашните частични избори от партията не успяха да намерят подходящ кандидат и не участваха в тях.