Обвиненият в опит за убийство на приятелката си Невена, отвличане и кражба на кола Славомир Стоичков отново бе изправен пред Окръжния съд в Русе. След като делото бе върнато за повторно разглеждане от Апелативния съд във Велико Търново, защитата на Славомир намери сериозни пропуски в настоящия обвинителен акт и поиска то да бъде върнато на прокуратурата.
Съдът обаче отхвърли искането, като обяви, че не  е съществено и даде ход на процеса. Жертвата Невена бе конституирана като граждански ищец и частен обвинител и поиска от съда обезщетение в размер на 50 000 лева - 35 000 за причинени имуществени вреди и 15 000 лева за причинените от бившия й любовник увреждания.
Драмата започнала на 9 юни 2015 година в Търговище и приключила на 10-и в Писанец. Според държавното обвинение, Славомир отвлякъл Невена първо в къщата на неговата баба извън града, където й нанесъл побой. След това се върнали в Търговище и се срещнали с Милица, приятелка на Невена и братовчедка на Славомир. Тя усетила, че двамата са в пореден конфликт, и предложила да закара Невена до дома й под предлог, че детето, което имала от бивш приятел, плаче. Славомир отказал, принудил момичетата да влязат в колата, а самият той седнал зад волана. След няколко обиколки около Търговище и тормоз на заложничките той пуснал Милица, а с Невена продължил към Писанец. Там в къща за гости направил опит да я убие от ревност, а тя, за да се спаси, скочила през прозореца от близо 3,5 метра височина. 
12 години затвор получи Славомир Стоичков от Русенския окръжен съд на 16 юни 2016 година по всички обвинения. Присъдата бе протестирана пред Апелативния съд във Велико Търново, който пък изцяло отмени наказанието и върна делото за повторно разглеждане. Мотивите на магистратите са, че в присъдата по обвиненията в опит за убийство и кражба на кола липсвали мотиви. При сравняване на публикуваните на електронната страница на съда в Русе мотиви с тези, приложени към делото, се установило, че липсват три от страниците. Така не можело да се проследи как съдът е взел решение за присъдата си.
Процесът продължава и днес.