Кървава семейна трагедия се разигра вчера в късния следобед на ул.“Солун“ 13. Наркозависим син заклал майка си и избягал, като по пътя към жп линията през пет къщи изхвърлил парцал, напоен с кръв.
Сигнал за убийството е получен на тел.112 в 17 часа от съпруга на убитата Лилия Черкашини. 
„Жена ми е заклана в стая в къщата ни, убиецът вероятно е синът, който е наркоман“, казал мъжът.
Към адреса веднага се отправили два полицейски автопатрула от Първо РПУ. 63-годишната жена е намерена да лежи в една от стаите в къщата обляна в кръв, с множество рани от нож по шията и ръцете и с голяма рана на челото. До нея бил съпругът й Андрей - пенсиониран работник от фирма „Оргахим“. От 26-годишния син Виктор нямало и следа, чието издирване продължаваше до редакционното приключване на броя. 
Домът, превърнал се в сцена на потресаващо майцеубийство, се намира точно пред портала на Военната автошкола. През пет къщи в посока жп линията униформените намериха парцал, напоен с кръв. Предполага се, че Виктор е изчистил окървавените си при клането ръце и е захвърлил парцала на тротоара.
„Лилия работи в Италия, за да изхранва семейството си и наскоро си дойде в Русе. Много често се чуваха скандали между нея и сина й, който бе наркозависим. Как обаче се е стигнало до тази кървава драма, умът ми не ми го побира“, каза пред „Утро“ приятелка на семейството, на която бащата Андрей се обадил за извършеното убийство. 
Първородният син на почерненото семейство Черкашини - Найден, в момента работи в чужбина.