Областният координатор на ГЕРБ Пламен Нунев официално вече е водач на русенската листа на партията, бившият депутат Светлана Ангелова е втора, а в челната тройка попада и шефът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Андриан Райков. Това стана ясно в събота, когато русенската структура на партията регистрира пълна листа с 16 кандидат-депутати в Районната избирателна комисия.
На голяма Задушница, когато трябва да се прекланяме пред нашите близки, които са починали, ние направихме регистрацията на листата на кандидати за народни представители на ГЕРБ. За тези извънредни предсрочни парламентарни избори в листата има нови лица, голяма част от тях са експерти и отговарят на приоритетите в нашата управленска програма. В листата има също четирима представители от гражданската квота, както и представители от общините в областта. Това каза водачът на листата Пламен Нунев на излизане от Районната избирателна комисия. В събота предиобед той, заедно с поставените на четвърто, пето и шесто място в списъка с кандидат-депутати - общинският съветник и фармацевт Бедрос Пехливанян, бившият депутат Свилен Иванов и хореографът и общински съветник Богдан Донев, подадоха необходимите документи и така ГЕРБ стана втората партия с успешно регистрирана листа за изборите на 26 март. По време на регистрацията нямаше представители на дамите, които ще се борят за доверието на русенци, тъй като по това време се провеждаше кръгла маса на Жени ГЕРБ за здравеопазването.
Седмото място в листата на кандидат-депутатите е за шефа на Онкото д-р Камен Кожухаров, а осмото за зам.-ректора на русенския университет Михаил Илиев. След тях се нареждат Красимир Костадинов, председател на кооперация в боровското село Брестовица, а десетата позиция е отредена за представителя на младежката структура на ГЕРБ Павел Цветков. На 11-то място е поставен директорът на театъра и общински съветник Орлин Дяков. В списъка са още педагогът Екатерина Иванова, мениджърите Иван Иванов и Миглена Трифонова, предприемачът и представител на община Сливо поле Марин Стойков и експертът по енергетика Илиян Христов.
Разчитаме и на експерти, и на хора, които са добре припознати в района - хора, които ще работят за партията Русе и областта. От листата на ГЕРБ ще дадем всичко, за да може да има по-добро бъдеще за Русе и региона. Имаме живи и силно действащи структури. Основното мото в нашата кампания ще е лице в лице и искаме да стигнем до всеки русенец, всеки жител на малко населено място. Ще имаме много срещи с хората по места и затова ни чака много работа по време на предизборната кампания, коментира Нунев и подчерта, че целта е минимум трима народни представители, какъвто беше резултатът на предишните избори.