Маркирано улично куче е отровено с антифриз в местността Астарджийката. На трупа се натъкнало семейството, което се грижело за животното от почти две години. Кучето било кастрирано и много послушно. Кръстено било Светльо заради жълтия си цвят с бели петна.
Много ми стана мъчно, като видях Светльо да лежи безжизнен на снега. Той бе любимец във вилната зона, радваше се на всеки и си играеше с деца и възрастни, без да налита да ги хапе, каза вчера пред „Утро“ Кремена Тодорова. 
До трупа на четириногото имало синьо петно в снега, а малко по-надолу от вилата се виждали още няколко сини капки. Чувал съм, че кучета и лисици се тровят с хляб, потопен в антифриз, и затова бях сигурен, че и нашият Светльо е умъртвен така, обясни съпругът на Кремена - Теодор. Двамата не подали сигнал в полицията, защото нямало кого да обвинят за убийството на животното, и още същия ден го погребали.
Когато на следващия ден прочели в „Утро“ за натровени четири кучета в ДЗС, вече били напълно сигурни, че някой злосторник убива уличните животни в двете съседни местности, за да се отърве от тях.