Нова и модерна услуга ще позволи на русенци да плащат дължимите местни данъци през интернет бързо, лесно и удобно. Очаква се в края на месеца тестово да бъде пуснато разплащане чрез виртуални терминали през портала на общината. В момента все още тече процес по експерименталното въвеждане на системата, като се обработват база данни, сертификати и редица други дейности, които отнемат технологично време. 
Това обясни за „Утро“ шефката на общинската дирекция „Местни данъци и такси“ Даниела Робева и припомни, че има сключен договор с обслужващата банка за разработването на възможност за онлайн плащане на местните данъци и такси. 
С въвеждането на новата услуга първо тестово, а след това и в реално време, русенци ще могат да внасят дължимите суми по интернет, без да посещават и да се редят на опашки на касата за обслужване на клиенти в общинската дирекция и паричните салони по кварталите. Това ще спести време и усилия на клиентите, а общината ще повиши качеството на обслужване на гражданите. 
А иначе кампанията по заплащането на местните данъци и такси тече активно, като гражданите, които се издължат за данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства до 30 април, ще получат отстъпка 5%. Възможно е да се плати и на две равни вноски - до 30 юни и до 31 октомври.